En enkel og god oppskrift for de som liker suppe, men som ikke orker tanken på Toro sin utgave….og som i tillegg har skjønt at å lage den fra bunnen av tar omtrent nøyaktig like lang tid!
Blomkålsuppe (forenklet versjon av Hellstrøm sin suksess)
1 blomkål
1 løk
1 purre
6 dl vann eller grønnsakskraft
Olivenolje
1 brokkoli, lag små buketter
Salt og pepper
Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Smak til med salt og pepper.
Stek brokkoli raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt og pepper .
Og tilbehør, ja det kan være alt fra grovbrød til loff…denne gangen laget jeg en foccacia – et superenkelt brød som gjøres unna på en time:
Foccacia
1 kg mel
20g salt
1pk fersk gjær
1liter lunkent vann
Bland det hele sammen og hev i 30 minutter. Tøm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover.Tøm forsiktig over litt olivenolje og strø til slutt over ca 1 ss grovt havsalt. Ingen etterheving.
Sett direkte inn i varm ovn på 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.