Bananbrød er saftig god veldig godt! .. målet mitt med disse er å lage god turmat; som gir masse energi for videre pågang. Skal man lage disse for hjemmekos, kan man godt droppe linfrøene.
Lager an dem som muffins, fremfor brød, er de raske å lage og steke.
Skal de serveres hjemme, kan det vær godt med sjokoladeglassur.
For neste gang: forsøk med en karamell i midten av hver. 🙂
Ingredienser :
175 g hvetemel 150 g sukker 1 ts bakepulver 1 ts salt 1 ts. Vaniljesukker 1/2 ts. Natron 1/2 ts. muskatt 1/2 ts. Kanel 2 ss knust linfrø (3 eller 4?) |
Bland alt det tørre sammen og rør godt |
115 g smeltet smør 100 g yoghurt 2 egg 1 appelsin |
Pisk egg og bland sammen med yoghurt og smeltet smør. Riv appelsinskall, og ha i sammen med saften. |
230 g bananer 150 g kokesjokolade |
Hakk og mos bananen. (lettest: skjær i biter, og mos med potetmoser på skjærebrett)
Hakk sjokoladen i biter. Rør sammen med det våte over. |
Bland alt sammen, rør kun til alt er blandet. | |
Stek i muffinsformer (tolv stk.) i ca. 20 min. på 180 grader.
Eller i brødform i ca. 55 min. Sjekk med tannpirker. |