Bananbrød  med sjokoladebiter – muffins.

Foto: Anette Røssum Bastnes

Foto: Anette Røssum Bastnes

Bananbrød er saftig god veldig godt! .. målet mitt med disse er å lage god turmat; som gir masse energi for videre pågang. Skal man lage disse for hjemmekos, kan man godt droppe linfrøene.

Lager an dem som muffins, fremfor brød, er de raske å lage og steke.

Skal de serveres hjemme, kan det vær godt med sjokoladeglassur.

For neste gang: forsøk med en karamell i midten av hver. 🙂

Ingredienser :

175 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts salt
1 ts. Vaniljesukker
1/2 ts. Natron
1/2 ts. muskatt
1/2 ts. Kanel
2 ss knust linfrø (3 eller 4?)
Bland alt det tørre sammen og rør godt
115 g smeltet smør
100 g yoghurt
2 egg
1 appelsin
Pisk egg og bland sammen med yoghurt og smeltet smør. Riv appelsinskall, og ha i sammen med saften.
230 g bananer
150 g kokesjokolade
Hakk og mos bananen. (lettest: skjær i biter, og mos med potetmoser på skjærebrett)

Hakk sjokoladen i biter.

Rør sammen med det våte over.

Bland alt sammen, rør kun til alt er blandet.
Stek i muffinsformer (tolv stk.) i ca. 20 min. på 180 grader.

Eller i brødform i ca. 55 min.

Sjekk med tannpirker.

 

 

DSC06154

 

Share This