Lam er godt. Velig godt, særlig når det er mørt og saftig. Et kjøttstykke som ofte er undervurdert (og dermed kastet inn i får-i-kål gryten) er lammebogen. Men med rett behandling, kan den bli mør, saftig og fantastisk. Ikke overraskende, er Sousvide veien å gå her.
For 4 porsjoner
1 kg lammebog 2 ss olivenolje 1 ts hvitløkspulver 1 ts salt 1 ts. pepper |
Bland marinaden, gni inn lammet. Vakumpakk og legg i vannbad på 63,5 grader i 34 timer. |
Ta den ut av vannbadet. Om du skal servere senere, kjøl ned i kaldt vann og ha i kjøleskap. Før servering: ha i ovnen på 120 grader i 1-3 timer. Dette gjør lammet litt mindre saftig, men smelter bort noe av fettet. For de av oss som ikke er overstadig begistret for smaken av lammefett, hever dette smaken betraktelig!Alternativt: ha på grillen for en sprø skorpe.Server med rotgrønnsaker eller mos; og saus. |
Slik lager du 36-timers lammebog
Lammebogen på St. Lars er verd å dø for. Artikkelen er lagt til i din leseliste. “Kjøtt er verdt å dø for” står det på tavlen utenfor restauranten på Bislett i Oslo. Debatten om den farlige kjøttspisingen har ikke satt noen demper på stemningen hos den grillglade gjengen på St.
se også:
Jamies langtidsstekte lammebog – Godt.no – Finn noe godt å spise
Mer sosialt og rimelig enn Jamie Olivers langtidsstekte lammebog blir ikke et høstlig festmåltid. Sett alt på bordet. Trevle opp lammet med to gafler mens gjestene ser på. Kilde: Stavanger Aftenblad