Tom Kha Gai – thaisuppe med kokosmelk
by Ingunn Olea | Jul 22, 2023
Nydelig komfort food suppe. Oppskriften holder for 3 personer
Ingredienser |
Rekkefølge |
2 kyllingfileeter (ca 450 gram) |
- Ha vann og kyllingbuljongterning i kjele
- Del lemongrasstilker i 2; klem flat med flatsiden på kniven, legg i kjele
- Ha finhakket galangal, fish sauce, rød curry paste og sukker i kjele, kok på medium varme i minst 30 minutter
- Plukk (eventuelt) ut kraftbasen når kraft er ferdig
|
7 dl kyllingkraft |
7 dl kokosmelk |
Rød thai curry paste |
Galangal eller 2 teskjeer galangal paste (eller ingefær) |
- Mens kraften koker: skjær rødløk, sopp og andre grønnsaker og stek, legg til side
- Lag marinade for kyllingfilet av litt kokosmelk og curry paste, la det stå i ca 20 min
|
1 rødløk |
250 gram aromasopp |
3 vårløk |
3 stilker sitrongress |
0.5 dl fish sauce |
lime juice |
- Stek kyllingfilet 4 min på hver side under maks grill i ovn
- Bland kokosmelk med kraft, ha i stekte grønnsaker, habanero, og la putre i et par minutter
- Dryss eventuelt litt chiliolje, lime juice og og koriander over som topping
|
2 teskjeer chiliolje |
1 bunke koriander |
4 kaffir lime blader |
2 spiseskjeer palmesukker/kokossukker |
1 habanero |
Hvitløk |
Eventuelt: maismel for tykning |
Eventuelt: legg til det du ønsker av ekstra grønnsaker, for eksempel gulrøtter, mer sopp, paprika |