2 porsjoner.
Ingredienser | Gjennomføring |
Marinade | |
250 g kyllingfilet | Skjær i strimler |
½ ts chilipulver | Bland chili, garam masala, cuminpulver, korianderpulver, ingefær og salt med kyllingen. |
1 ts garam masala | |
¼ ts gurkemeie | |
1 ts korianderpulver | |
½ ts cuminpulver | |
½ ts salt | |
1 ss olivenolje | Bland inn sitronjuice og olivenolje |
1 ss sitronsaft | |
½ ss finraspet ingefær | Bland inn ingefær, hvitløk og kashuri methi |
½ ss finskåret hvitløk | |
1 ss kasuri methi | |
1.75 dl melkefri yoghurt eller kokosmelk | Bland inn melkefri yoghurt eller kokosmelk. La stå i minst 3 timer i kjøleskap. |
Stek kyllingen de siste stegene mens du ferdigstiller sausen: Legg kyllingen i ildfast form og stek på maks grill (230 g) 4 min på hver side. Gjør dette samtidig som du ferdigstiller neste steg av sausen. | |
Masala | |
3 ss olivenolje | Ha olje i stekepanne |
Ca 150 gram løk | Stek løk sammen med salt til løk er gylden |
1 ts salt | |
1 grønn chili | Ha i chili, ingefær og hvitløk og stek i ca 1 minutt til du kjenner aroma fra ingrediensene |
½ ss finraspet ingefær | |
½ ss finskåret hvitløk | |
½ ts chilipulver | Skru ned varmen og hell over chilipulver, garam masala, korianderpulver, og cuminpulver. Rør hele tiden så krydderne ikke blir brent. |
2 ts garam masala | |
1 ss corianderpulver | |
1.5 ts cuminpulver | |
500 gram passata | Hell over passata, og kok til blandingen tykner noe |
Ca 4-5 dl varmt vann | Kok opp vann i kjele, og hell over sausen når sausen har tyknet. Rør godt, og la det småkoke på lav varme til sausen tykner. |
Masala del 2: cashewkrem | |
30 cashewnøtter | Legg nøtter i vann og blend til du har en jevn kremete tekstur. Hell over i Masala. |
0.8 dl vann | |
1-2 ts palmesukker eller kokossukker | Rør inn i Masala og la blandingen småkoke. |
1 ss kasuri methi | Ha i Kasuri methi |
Smak til med mer salt eller sukker for balanse ved behov | |
Til pynt: | |
korianderblader | Dryss over før servering |
Melkefri yoghurt eller kokosmelk | Drypp over før servering |
Serveres med ris. Og gjerne en god dal.