Dette er en smakfull, kraftig og tilfredsstillende brun stekesaus som er perfekt som et hjemmelaget alternativ til takeout. Den har den perfekte kombinasjonen av krydret, salt og søt smak. Oppskriften er vegansk, lav i fett og kalorier, og kan gjøres glutenfri.
Trinn | Ingredienser | Mengde | Instruksjon |
---|---|---|---|
Trinn 1 | Grønnsakskraft Soyasaus Risvineddik Lønnesirup Sesamolje Rød pepperflak Røkt paprika Maisenna Szechuan-pepperkorn (valgfritt) Kinesisk risvin eller tørr sherry (valgfritt) |
ca. 1 dl 4 ss 2 ss 2 ss 1 ts 1/4 ts 1/4 ts 1 ss Etter ønske 2 ts |
I en middels bolle, visp sammen alle sausingrediensene bortsett fra hvitløk og ingefær. Sett til side. |
Trinn 2 | Olje Hvitløk, hakket Ingefær, hakket |
– 3-4 fedd 2 ts |
Varm grønnsaksoljen i en sauspanne eller stekepanne over middels varme. Stek hvitløk og ingefær i 30-60 sekunder til det blir duftende. |
Trinn 3 | Sausblanding (fra trinn 1) Hvitløk- og ingefærblanding (fra trinn 2) |
Som forberedt Som forberedt |
Visp sausblandingen inn i sauspannen med hvitløk og ingefær. Kok opp, deretter la det småkoke i 2-3 minutter til det tykner. |
Trinn 4 | Hvitløksausblanding (fra trinn 3) | Som forberedt | Bruk sausen umiddelbart, eller la den avkjøle seg helt og oppbevar i et glasskrukke i kjøleskapet i opptil 2 uker. |
Merk: denne oppskriften er en kombinasjon av:
https://elavegan.com/chinese-garlic-sauce/
Make Your Own Chinese Garlic Sauce for Stir-Fries
Chinese garlic sauce is popular on Chinese food takeout menus but is easy to make at home. It’s also healthier than some restaurant versions.
Chinese Garlic Sauce Recipe – Sauce Fanatic
This Chinese garlic sauce is lightly sweet and so flavorful. It’s amazing as a stir-fry sauce or it can be used as a dipping sauce.
Den ble kombinert og organisert av ChatGPT og Google Bard.