Denne oppskriften er en deilig og enkel måte å lage kinesisk sitronkylling på. Eggehviten i marinaden bidrar til å mørne kyllingen, mens ingefæren i sitronsausen tilfører en touch av varme og smak. Melkledningen hjelper til med å skape en sprø skorpe på kyllingen. Server denne retten med ris eller nudler for et komplett måltid.
Trinn | Ingredienser | Mengde | Instruksjon |
---|---|---|---|
1 | Kyllingbryst, eggehvite, soyasaus, ingefær |
450 g, 1 stk 1 ss, 1 ts |
Bland kylling, eggehvite, soyasaus, Shaoxing-vin og ingefær i en bolle. Marinér i 30 minutter. |
2 | Hvetemel, maizena |
120 g, 60 g |
Bland sammen hvetemel og maizena i en separat bolle. Vend marinert kylling i melblandingen til det er godt dekket. |
3 | Kyllingkraft, soyasaus, sitronsaft, sukker, maizena |
120 ml, 120 ml, 5 ss, 2 ss, 2 ts |
Visp sammen kyllingkraft, soyasaus, sitronsaft, sukker og maizena i en kjele. Kok til det tykner. |
4 | Olje Marinerte kyllingbiter |
Varm opp stekeolje (frityrolje) i en stekepanne/wok. Stek kylling i 2-3 minutter per side, til gjennomstekt. |
|
5 | Ferdigstekt kylling | Hell sitronsausen over ferdigstekt kylling. Evt. server kyllingen med saus ved siden av, slik at kyllingen forblir sprø. | |
6 | Ris | server mer Ris, og gjerne grønnsaker, i en wok sause |
Denne oppskriften er en kombinasjon av oppskrifter fra følgende kilder:
Chinese Lemon Chicken | Marion’s Kitchen
Marion’s ultimate fresh and light Chinese lemon chicken is deliciously marinated in soy sauce, egg white and Shiaoxing wine and lemon.
Chinese Lemon Chicken
Chinese Lemon Chicken with an irresistibly STICKY Chinese sauce. Move over take-out! Your favourite Chinese is easy to make at home!
Chinese Lemon Chicken
Chinese Lemon Chicken. Crispy fried chicken coated in a zesty tangy garlicky lemon sauce. Ready in 30 minutes and great as a main
kombinert og organisert av Bard og ChatGPT.