Retten er god med rød ris som tilbehør. Og gjerne en dal, og grønnsaksrett i tillegg.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
Marinade 500-600 g kylling (jeg bruker lårfilet) 2 ss sitronsaft 1ts salt 1 ts svart pepper 1 ts rød chilipulver 4 ss kokosmelk eller avokadoolje |
Bland sammen i en bolle og sett til side i ca 15 til 20 minutter, mens du forbereder resten av grønnsakene. |
Saus Ca 2 løk 1 grønn chili |
skjær løk. Skjær chilien og fjern frøene hvis ønskelig. |
2 ss olje 1 ss revet ingefær1 ss revet hvitløk |
Varm en panne med olje og tilsett løk. Stek til gyldne på middels varme. Senk varme og rør inn ingefær og hvitløk. |
Stek kylling på max grill i ovn – ca 8-10 min på hver side | |
1 ts Kashmiri rød chilipulver 1/2 ts gurkemeie 1 ts garam masala 1-1½ ts korianderpulver ½ ts spisskummenpulver 250 g tomatpuré (passata eller tomater hakket og blendet) |
Rør inn krydderne, hell i tomatpureen. Bland godt og la det koke til oljen begynner å skille seg fra masalaen. |
Eventuelt: 1 dl varmt vann om sausen er for tykk | Hell i varmt vann og bland godt. |
1-2 ss ghee 3 paprika (gjerne i ulike farger) |
I mellomtiden, i en annen panne, varm opp 1 til 2 ss ghee/olje.
Når de begynner å frese, tilsett paprika. Stek på middels høy varme i 2 til 4 minutter til de er litt møre, og sørg for at de beholder sprøheten. Bland i sausen. |
1 ss kasuri methi 1 ts sukker (hvis du bruker passata) |
Når kylling er ferdig og sausen tykk, tilsett kasuri methi, sukker og stekte grønnsaker sammen med resterende ghee |
2 ss korianderblader finhakket | Rør godt og kok i 1 til 2 minutter. Smak til med salt. Slå av varme og tilsett hakket koriander. Server med ris. |