Chicken Jalfrezi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Retten er god med rød ris som tilbehør. Og gjerne en dal, og grønnsaksrett i tillegg.

Ingredienser Fremgangsmåte
Marinade
500-600 g kylling (jeg bruker lårfilet)
2 ss sitronsaft
1ts salt
1 ts svart pepper
1 ts rød chilipulver
4 ss kokosmelk eller avokadoolje
Bland sammen i en bolle og sett til side i ca 15 til 20 minutter, mens du forbereder resten av grønnsakene.
Saus
Ca 2 løk
1 grønn chili
skjær løk. Skjær chilien og fjern frøene hvis ønskelig.
2 ss olje
1 ss revet ingefær1 ss revet hvitløk
Varm en panne med olje og tilsett løk. Stek til gyldne på middels varme. Senk varme og rør inn ingefær og hvitløk.
Stek kylling på max grill i ovn – ca 8-10 min på hver side
1 ts Kashmiri rød chilipulver
1/2 ts gurkemeie
1 ts garam masala
1-1½ ts korianderpulver
½ ts spisskummenpulver
250 g tomatpuré (passata eller tomater hakket og blendet)
Rør inn krydderne, hell i tomatpureen. Bland godt og la det koke til oljen begynner å skille seg fra masalaen.
Eventuelt: 1 dl varmt vann om sausen er for tykk Hell i varmt vann og bland godt.
1-2 ss ghee
3 paprika (gjerne i ulike farger)
I mellomtiden, i en annen panne, varm opp 1 til 2 ss ghee/olje.

Når de begynner å frese, tilsett paprika. Stek på middels høy varme i 2 til 4 minutter til de er litt møre, og sørg for at de beholder sprøheten. Bland i sausen.

1 ss kasuri methi
1 ts sukker (hvis du bruker passata)
Når kylling er ferdig og sausen tykk, tilsett kasuri methi, sukker og stekte grønnsaker sammen med resterende ghee
2 ss korianderblader finhakket Rør godt og kok i 1 til 2 minutter. Smak til med salt. Slå av varme og tilsett hakket koriander. Server med ris.
Share This