Whole masoor dal – Brun linsedal

Oppskrift for 3-4 porsjoner. Serveres sammen med basmatiris. Retten er god som en middag i seg selv, men kan godt være tilbehør sammen med en indisk kyllingrett, som for eksempel kylling korma.

Ingredienser Fremgangsmåte
Trykkoking linser
120 gram hele masoor dal (brune linser) Skyll dal i vann. Hvis du har tid, kan du bløtlegge i 30 til 40 minutter etter skylling.

Ha dal og vann i en trykkoker. Trykkok på middels varme i ca 15 minutter, eller til linsene er myke og godt kokt.

7-8 dl  vann
Masalasaus
4 ss olje (eller ghee) Varm olje i en panne på lav varme.

Tilsett spisskummenfrø.

1 ts spisskummenfrø
50-60 gram hakket løk (1 middels stor løk) Tilsett hakket løk og stek under omrøring til gyldne.
2 ts ingefær-hvitløkspaste (eller tilsvarende mengde  frisk skrelt  og finhakket ingefær og hvitløksfedd) Tilsett ingefær-hvitløkspaste og stek i noen minutter til rå aroma forsvinner.
Ca 130 gram hakkede tomater (2 middels store tomater)

Ca 2 ts hakket grønn chili

1 ts gurkemeie

1 ts rød chilipulver

Tilsett hakkede tomater og grønne chili, stek til tomatene blir myke. Stek sammen med tomatene.

Tilsett gurkemeie og chilipulver og bland godt.

Ferdigstill: bland linser og masalasaus
 Salt

ca 4-5 dl vann  (eller etter behov)

Tilsett den stekte blandingen til de kokte linsene, bland godt og tilsett salt etter smak.

Tilsett vann for passe konsistens.

La småkoke på lav varme, rør etter behov.

Mos noen av linsene for kremet konsistens.

1 ts Garam masala Tilsett Garam Masala og knust kasuri methi, bland og skru av varmen.
1 ts tørkede kasuri methi, knust (valgfritt)
4 til 6 ss kokosmelk (valgfritt)
2 til 4 ss hakket koriander Pynt med hakket koriander.
Share This