Malai chicken – kremet hvit kyllingcurry

Denne oppskriften (ca 4 porsjoner) testes ut i august 2024. Jeg skal servere den sammen med brun linsedal og basmatiris. Det blir sannsynligvis noen justeringer.

Ingredienser Fremgangsmåte
Marinade
½ kg kyllinglårfilet uten bein, skåret i biter på 2-3 cm Ha kylling i en bolle.

Tilsett ingefær-hvitløkspaste.

Tilsett salt.

Tilsett kokosmelk (eller yoghurt om du bruker det)

Tilsett garam masala, korianderpulver, sort pepper, kasuri methi. Bland godt og mariner i minst 30 minutter, gjerne over natten i kjøleskapet.

1½ ts ingefær-hvitløkspaste
½ ts salt
3 ss kokosmelk eller gresk yoghurt
¾ ts garam masala
1 ts korianderpulver
½ ts knust sort pepper
½ ts kasuri methi (tørkede bukkehornkløverblader)
Til å steke og lage puré
1 ss olje/ghee Varm olje/ghee i en panne.
2-3 grønne kardemommekapsler Tilsett kardemommekapsler.
150 gram skivet gul løk Tilsett skivet løk og stek til de gjennomsiktig
2 cm ingefær, skrelt og skivet Tilsett ingefær, hvitløk, cashewnøtter.
2 store hvitløksfedd, skrelt og i tynne skiver
15 cashewnøtter
1.5 dl kokosmelk (eller fløte om du bruker det) La blanding avkjøles litt. Ha i blender med kokosmelk. Kjør til jevn puré.
Til sausen
2-2½ ss ghee (delt til temperering og steking av kylling) Hell halvparten av ghee i en panne og varm på lav varme.
1-2 grønne chili (hakket eller uten frø og delt) Tilsett grønn chili.
1 sort kardemomme (valgfritt) Tilsett sort kardemomme, kanel, nellikspiker, muskatblomme
2 tommer kanel (valgfritt)
2 nellikspiker (valgfritt)
2 tråder muskatblomme (valgfritt)
Ca 3-5 dl vann – vurder mengde Bland puré og vann. Kok opp på middels varme.
½-1 ts salt (juster) La sausen småkoke til den tykner og du ser fettperler på toppen (ca. 15minutter). Rør av og til.
½-1 ts Garam Masala Tilsett garam masala, muskat, salt, kasuri methi og den stekte kyllingen i sausen.

La det småkoke i 2-3 minutter. Smak til med salt og eventuelt mer sort pepper eller garam masala.

½ ts kasuri methi (tørkede bukkehornkløverblader)
⅛-¼ ts revet muskatnøtt
Stek kyllingen Når det er igjen ca 20-30 min til middag er klar, stek kyllinglårfiletbiter på grillfunksjon i ovn – ca 8 minutter på hver side – bland i sausen når det er klar
½ ts sort pepper (valgfritt, juster etter smak) Tilsett kokosmelk for en rikere smak.
0.5-1 dl kokosmelk eller fløte (valgfritt) Pynt med sort pepper og server med basmatiris, gul ris eller safranris. Server gjerne sammen med en god dal.
Share This