Torskesuppe med kokosmelk

(2 + porsjoner). Dette er en digg og næringsrik comfortsuppe som også kan være en rask og sunn hverdagsmiddag. Her har jeg brukt purre og gulrøtter som grønnsaker. Suppen kan nok godt varieres med andre grønnsaker, slik som spinat, eller fennikel. Tror også at ingefær kan gjøre seg godt.

Torsk kan også erstattes med reker, ca. 200g pillede reker pr. person

Ingredienser Fremgangsmåte
400 g torskefilet, uten skinn og bein Legg fisken i dampovn på innstilling 50% dampl på 55 grader i 25 minutter
5 ss olivenolje Varm olivenolje i en stor stekepanne.
4 hvitløksfedd, finskåret  

Tilsett gulrøtter og så purre og hvitløk

Stek til de er myke.

2 middels store gulrøtter, skåret i skiver
2 purre, skåret i tykke skiver
¾ ts malt koriander Tilsett malt koriander og rør i ca. 30 sekunder.
400 ml kokosmelk (jeg foretrekker Aroy-D sin)

2-4 dl kopp kokende vann

1 ts fiskesaus

1 ts salt

1/2 buljonterning

Hell over i en kjele, tilsett så kokosmelk, salt og vann (vurder vannmengde ut fra hvor tykk du vil ha suppen. Kok opp og senk deretter varmen for å småkoke.
1 selleri Tilsett selleri og kok i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Lime Tilsett og smak til med saft fra en lime
Til servering Servering
Fersk koriander Server suppen med ekstra lime, fersk koriander og eventuelt ferskt brød om du ønsker det.

Share This