Denne oppskriften er for 2 personer. Salaten har en perfekt balanse av friske, søte, sure og litt sterke smaker, – og med god krønsj fra peanøtter. Tilsett eventuelt sitrongress også om du har (stek i så fall). Denne retten fungerer også godt med kylling istedenfor reker.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
Nudelsalat | |
200-300 g glassnudler | Legg nudlene i en kjele med kokende vann. La stå i ca 5 minutter til de er myke. Sil og skyll med kaldt vann for å forhindre at de kleber. Klipp nudlene i mindre biter med saks. |
800 g rå reker, skrellet med halene på | |
½ kinesisk hvitløk, finhakket | Varm ca 6 SS olje i en liten kjele på middels varme. Tilsett hvitløk, chili og en god klype salt, og stek i 2-3 minutter til hviløk og chili ikke lenger er rå |
1 stor rød chili, finhakket (valgfritt) | |
1/2 sitron, saften | Press sitronsaft i den varme pannen og fortsett å steke i ytterligere 1 minutt. Skru av varmen og sett til side. |
2-3 faste og modne avokadoer | Skjær avokadoene i biter. |
1 stor og moden mango | Skjær mangoen i biter. |
1 rød paprika, tynne skiver | stek rød paprikaog ha i salaten |
2-3 dl basilikumblader, grovt revet | Ha basilikumbladene i salaten.
Tilsett hakket koriander. |
2-3 dl hakket koriander | |
1 dl ristede peanøtter, grovhakket | Pynt salaten med grovhakkede ristede peanøtter. |
Dressing | |
2 lime, saften | Bland alle dressingredienser sammen. |
7 ss søt chilisaus | |
4 ss lett soyasaus eller fiskesaus | |
1-2 ss extra virgin olivenolje | |
Servering | Når du er klar til å servere, bland nudler, reker, avokado, mango, basilikum og koriander med dressingen. Pynt skålene med peanøtter og mer friske urter. |