Denne oppskriften er for 2 personer. Eventuelt 4 om det er en side dish.
Ingredienser | Fremgangsmåte |
1 squash | Skjær squash i 1 cm tykke skiver, og del disse i 4 Skjær løk i tynne skiver. Skjær paprikaen i tynne skiver. Skjær gulrøttene i skiver. Hakk hvitløken. Hakk ingefæren |
1 liten løk | |
1-2 paprika | |
1-2 gulrøtter | |
1 ss hakket hvitløk | |
1 ts hakket ingefær | |
1¼ ss olje (sesam- eller olivenolje) | Varm opp oljen i en panne. |
1 ts soyasaus eller vegetarisk soppsaus | Tilsett soyasaus og eddik mot slutten av stekingen. |
1 ts eddik (riseddik eller eplecidereddik) | |
1 ts sort pepper 1 ts garam masala (eventuelt også paprikapulver og chilipulver) Smak til med salt |
Strø over krydder når grønnsakene er nesten ferdige. |
1 ts ristede sesamfrø eller 2 ss ristede og knuste peanøtter | Dryss sesamfrø eller peanøtter på toppen etter steking. |
Fremgangsmåte Hell olje i en varm panne og stek ingefær og hvitløk i 30 sekunder. | | Tilsett løk og stek til den er gjennomsiktig. Stek deretter paprikaen i 30 sekunder. | | Tilsett squash og stek på middels høy varme til den er halvferdig, men fortsatt sprø. Den skal ikke bli helt myk| | Hell over soyasaus og eddik, og tilsett krydder. | | Skru av varmen og dryss ristede sesamfrø eller knuste peanøtter. Smak til med salt. | | Server squash stir fry som tilbehør eller sammen med ris.