Squash stir fry

Denne oppskriften er for 2 personer. Eventuelt 4 om det er en side dish.

Ingredienser Fremgangsmåte
1 squash Skjær squash i 1 cm tykke skiver, og del disse i 4
Skjær løk i tynne skiver.
Skjær paprikaen i tynne skiver.
Skjær gulrøttene i skiver.
Hakk hvitløken.
Hakk ingefæren
1 liten løk
1-2 paprika
1-2 gulrøtter
1 ss hakket hvitløk
1 ts hakket ingefær
1¼ ss olje (sesam- eller olivenolje) Varm opp oljen i en panne.
1 ts soyasaus eller vegetarisk soppsaus Tilsett soyasaus og eddik mot slutten av stekingen.
1 ts eddik (riseddik eller eplecidereddik)
1 ts sort pepper
1 ts garam masala
(eventuelt også paprikapulver og chilipulver)
Smak til med salt
Strø over krydder når grønnsakene er nesten ferdige.
1 ts ristede sesamfrø eller 2 ss ristede og knuste peanøtter Dryss sesamfrø eller peanøtter på toppen etter steking.

Fremgangsmåte Hell olje i en varm panne og stek ingefær og hvitløk i 30 sekunder. | | Tilsett løk og stek til den er gjennomsiktig. Stek deretter paprikaen i 30 sekunder. | | Tilsett squash og stek på middels høy varme til den er halvferdig, men fortsatt sprø. Den skal ikke bli helt myk| | Hell over soyasaus og eddik, og tilsett krydder. | | Skru av varmen og dryss ristede sesamfrø eller knuste peanøtter. Smak til med salt. | | Server squash stir fry som tilbehør eller sammen med ris.

Share This