Chana Palak – Kikerter med spinat og krydder

Chana Saag, også kjent som Chana Palak, er laget av kikerter og spinat i  krydret tomatsaus. Retten er enkel  å lage (til indisk å være), full av grønnsaker og passer til både lunsj og middag. Server den med ris, og gjerne en dal.

Ingredienser Fremgangsmåte
2.5 dl tørkede kikerter eller 7.5 dl fra boks Skyll og bløtlegg kikertene over natten. Tøm og skyll godt. Kok i trykkoker med vann til de er møre. Alternativt, bruk ferdigkokte kikerter.
1-2 ss olivenolje eller Ghee
1 ss raspet ingefær Varm 1½ ss olje/ghee i en dyp panne.
Tilsett hakket ingefær, hvitløk og grønne chili og stek på lav varme i 30-60 sekunder.
Tilsett løk og stek til gyllenbrun.
2 hvitløksfedd, skivet
1-2 grønne chili (delt)
1-2 løk, finhakket (ca. 160 g)
Ca 200 gram spinat, grovhakket Når løken er gyllen, tilsett spinaten og stek i 2-3 minutter til den faller sammen. Fjern fra varmen og avkjøl.
En stor neve fersk koriander Når grønnsakene er avkjølt, ha dem i en blender sammen med korianderblader. Lag en jevn eller grov paste – ut fra hva du foretrekker.
Ca 250 gram finhakket tomater I samme panne som du brukte tidligere: varm 1½ ss olje og tilsett finhakkede tomater og salt. Stek til tomatene er myke.
1-2 ss olivenolje eller ghee
¾ ts garam masala Tilsett garam masala til tomatene etter at de har blitt møre.
1 ts salt Smak til med salt underveis.
Ca 3 dl vann (bruk vann fra kikertene + mer om nødvendig) Tilsett kokte kikerter og vann. La det småkoke i 4-5 minutter, deretter tilsett den purerte spinatblandingen.
Eventuelt: valgfri smakstilsetning
1 ss ghee eller smør Smelt ghee på lav varme.
2 tørkede røde chili Stek tørket chili og hakket hvitløk i ghee til hvitløken er gylden.
1-2 hvitløksfedd, hakket Stek hvitløken forsiktig med chili til den er gyllen.
⅛ ts hing/asafoetida Tilsett hing og slå av varmen. Hell tempereringen over Chana Saag og server.
Share This