Mango chicken

Mango chicken kombinerer tropisk sødme fra mango og aromatiske indiske krydder.
Server med basmatiris og dal (for eksempel grønn mung dal).

Ingredienser Fremgangsmåte
Til marinering: Mariner kyllingen:
500 g kyllingfilet fra lår, i biter Bland yoghurt, krydder og ingefær-hvitløkspaste i en bolle. Vend inn kyllingbitene, dekk til og sett til side mens du gjør klar sausen.
1 dl kokosmelk
1 ts chilipulver
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts gurkemeie
1 ts ingefær &hvitløkspaste
1 ts salt Når kylling har marinert en stund: stek på max grill – ca 7 min på hver side.
   
Til sausen: Lag sausen:
2 ss ghee Varm ghee i panne
1 løk, finhakket Tilsett løk, og stek til gyllenbrun.
3 hvitløksfedd, finhakket Rør inn hvitløk og ingefær. Stek til rå lukt forsvinner.
1 ss fersk ingefær, finhakket
2 hakkede tomater eller tomat på boks Tilsett hakket tomat og stek noen minutter.
1 ts garam masala Tilsett garam masala og grønne chili, og rør godt.
1-2 grønne chili, delt
2 dl mangopuré (fra fersk eller frossen mango) Tilsett mangopuré og kokosmelk, og bland til en jevn saus. Jeg jeg liker å blende all sausen for å få den jevn og uten klumper.
(ca) 1 dl kokosmelk
Basmati-ris eller naan Smak til med salt og juster konsistensen med litt vann om nødvendig.
Pynt med fersk koriander og server
Share This