Mango chicken kombinerer tropisk sødme fra mango og aromatiske indiske krydder.
Server med basmatiris og dal (for eksempel grønn mung dal).
Ingredienser | Fremgangsmåte |
Til marinering: | Mariner kyllingen: |
500 g kyllingfilet fra lår, i biter | Bland yoghurt, krydder og ingefær-hvitløkspaste i en bolle. Vend inn kyllingbitene, dekk til og sett til side mens du gjør klar sausen. |
1 dl kokosmelk | |
1 ts chilipulver | |
1 ts malt spisskummen | |
1 ts malt koriander | |
½ ts gurkemeie | |
1 ts ingefær &hvitløkspaste | |
1 ts salt | Når kylling har marinert en stund: stek på max grill – ca 7 min på hver side. |
Til sausen: | Lag sausen: |
2 ss ghee | Varm ghee i panne |
1 løk, finhakket | Tilsett løk, og stek til gyllenbrun. |
3 hvitløksfedd, finhakket | Rør inn hvitløk og ingefær. Stek til rå lukt forsvinner. |
1 ss fersk ingefær, finhakket | |
2 hakkede tomater eller tomat på boks | Tilsett hakket tomat og stek noen minutter. |
1 ts garam masala | Tilsett garam masala og grønne chili, og rør godt. |
1-2 grønne chili, delt | |
2 dl mangopuré (fra fersk eller frossen mango) | Tilsett mangopuré og kokosmelk, og bland til en jevn saus. Jeg jeg liker å blende all sausen for å få den jevn og uten klumper. |
(ca) 1 dl kokosmelk | |
Basmati-ris eller naan | Smak til med salt og juster konsistensen med litt vann om nødvendig. |
Pynt med fersk koriander og server |