Ovnristet blomkål med indiske krydder

Sprø blomkål med varme, aromatiske kryddersmaker: perfekt som tilbehør til indiske retter, eller som en smårett med en frisk yoghurt-dipp ved siden av.

Ingredienser Fremgangsmåte
1 mellomstor blomkål, delt i små buketter Forvarm ovnen til 200 °C.
  • 2–3 ss nøytral olje eller sennepsolje
  • 1/2 ts hele spisskummenfrø (eller 1 ts malt spisskummen)
  • 1/4 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt koriander
  • 1/2 ts chilipulver (eller etter smak)
  • Salt etter smak
  • Bland blomkålbukettene i en stor bolle med olje, krydder og salt. Sørg for at alt er godt dekket.
  • Fordel blomkålen jevnt på stekebrett med bakepapir.
  • Stek midt i ovnen i  ca 15 minutter. Vend blomkålen halvveis – den skal bli gyllen  – og litt sprø i kantene.
Valgfritt: 1/2 ts garam masala (drysses på etter steking) Dryss eventuelt over garam masala og litt sitronsaft før servering.
Valgfri garnityr: frisk koriander og sitronsaft

 

Share This