Disse rundstykkene er saftige, luftige og har en fantastisk nøttesmak. De holder seg godt i fryseren, og er perfekt tilbehør til supper, salater og på lunchbordet.
5dl kefir
3 dl vann
1 pk fersk gjær
0,25 dl olivenolje
1 ss salt
100 g grovhakkede valnøtter
200 g grov sammalt rug
300 g siktet rugmel
450 g hvetemel
3 dl vann
1 pk fersk gjær
0,25 dl olivenolje
1 ss salt
100 g grovhakkede valnøtter
200 g grov sammalt rug
300 g siktet rugmel
450 g hvetemel
16 store rundstykker
Denne oppskriften er laget av Trond Moi
Varm kefirmelk og vann fingervarmt. Rør gjæren ut i litt av væsken og bland resten i.
Tilsett olje, salt og valnøtter. Arbeid inn sammalt og siktet rugmel og hvetemel til deigen blir seig og smidig. Hold eventuelt igjen litt av hvetemelet. Deigen må ikke bli for fast.
Dekk til, og la deigen heve til dobbel størrelse. Ta deigen på bordet og elt den godt.
Del den i 16 emner. Trill runde brød. Legg dem på smurte plater.
Snitt mønster med kniv før heving. La brødene heve godt, pensle med egg. Sikt på mel.
Stek på 225 grader i ca 14 minutter