“Lam-i-kål” kjøtt kan brukes til mye. Denne retten er en mild og rund og lar smaken på kjøttet komme frem.
- 1 kg. Fårikål kjøtt
- 3 ss ghee (eller olje)
- 1 løk
- 1 boks tomater
- 2 ss tomatpure
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 2 laubærblad
- 6 hele nellik
- 5 cm. Kanelstang
- 3 grønne kardemommekapsler
- 1 ts. Spisskummen
- 2 ts. Gurkemeie
- 2 ts. Salt
- 1 chilipepper
- 1 dl yoghurt
- 2 ss rømme
- 500g spinat
Garnityr
- 3 ss strimlet koriander
- 2 ts. Garam masala
Skjær bort noe av fettet fra kjøttet og del inn i serveringsstykker. Stek sammen med løk til løken en gylden. Ha i krydder og stek videre til luktene kommer frem. Ha i resten av ingrediensene, unntatt spinaten, og kok til kjøttet er mørt. Jeg brukte trykkoker, og kjøttet var mørt på en time.
Ha i spinat, jeg brukte frossen, og la det småkoke i 10 minutter.
Pynt og server med ris og naan.
(Inspirasjon til denne retten kommer fra Niru Kumra sin bok: Indisk mat på norske fat)