Denne gryten passer perfekt på en kald og mørk dag. Den er litt mer søtelig enn grytene jeg pleier å lage, noe som også er veldig godt når man vil få igjen varmen.
Ingredienser
• 750 g elgkjøtt
• olje
• 2 løk hakket
• 4 gulrøtter i store biter
• 2 fedd hakket hvitløk
• 5 dl mørkt øl
• 1 ss kjøttbuljong
• 2 ts vineddik
• 2 ts brunt sukker
• 2 ts revet muskatnøtt
• 1 hel stjerneanis
• 1 ts salt
• 2 ts pepper
• 2 laurbærblad
• 2 ss tørket sopp
• 175 g frisk sjampinjong i båter
•1 ss maisstivelse rørt ut i minimalt med vann
• hakket kruspersille til pynt
Skjær kjøttet i terninger på 4 cm og brun det. Stek løken gylden i en egen gryte, gjerne trykkoker, når løken begynner å bli mør, ha i hvitløk. Når løken er mør, ha i kjøttet og resten av ingrediensene, med unntak av sjampinjong. Kok ut stekepannen med øllet. Kok til 30 min. før kjøttet er mørt, og ha i sjampinjong. kok til kjøttet er mørt.
Jeg brukte trykkoker og ta var koketiden til sammen 50 minutter. Bruker man trykkoker trenger man mindre væske, så hold ca. 1dl. av øllet til side, eller la øllet fordampe godt når du koker ut stekepannen.
server med en god rotstappe. Til denne brukte jeg 1 del kålrot og 2 deler potet, rørt sammen med smør, melk, jarlsberg og revet parmesan.