Fiskesuppe med skrei og reker

Dette er en god, fyldig og mild fiskesuppe som passer godt til skrei. Kokte kraft på bena dagen i forveien, så det gikk ganske raskt å lage suppen. Bruk gjerne andre grønnsaker enn her, og bruk gjerne forskjellig fisk og skjell. Selv vil jeg gjerne prøve denne med å koke kraft på blåskjell og reker også i tillegg til fiskebena, og ha det i også!

Ingredienser:

1 fennikel, i tynne strimler
2 finhakkede sjalottløk
2 finhakkede hvitløkbåter
3 stjerneanis
olivenolje
Skjær fennikel, sjalottløk og hvitløk i tynne strimler og stek det mørt sammen med stjerneanis i olje. (ikke brunt) 
2 dl hvitvin Ha i hvitvin og la det koke inn.
1 l fiskekraft*
4 dl kremfløte
Tilsett kraft og fløte og la det småkoke til det tykner. Ta ut stjerneanis, og ha resten i en blender.
Følgende i tynne korte strimler:
2 gulrøtter
2 stenger selleri
Ha tilbake i gryten sammen med grønnsaker og kok opp.
2 ss smør Ta av varmen og rør inn smør.
300-400 g skreifilet i store biter
200g nypillede reker
Ha i fisk og reker, og la det stå i ti minutter, til fisken er mør.
salt, pepper Smak til med salt og pepper.

Server sammen med godt brød.

*Fiskekraft

2kg fiskeben og hode
olje
Rens og skyld fiskeben, og stek på lav temperatur til brunt
5 dl hvitvin Kok ut fiskebena
500g gulrøtter
400g løk
200g fenikkel
200g purre
4 fedd hvitløk
olje
Skjær grønnsakene i små biter og stek dem møre
1,5 liter vann
1 ss korianderfrø
3 stjerneanis
Ha vann, krydder og grønnsaker sammen med fisken. Bruk nok vann til å dekk ben og grønnsaker. La det trekke på 80 grader i 90 minutter. Sil av og avkjøl.
Share This