Kjøttsaus
500g Elgkjøttdeig
8 Sjampinjong
(annen sopp man liker og vil ha i)
1 Løk
2 bokser tomater
200g Bacon
2 ss basilikum, rosmarin og timian
3 ts Salt
2-3 ts. sukker
1 ts buljong
Pepper
3 fedd hvitløk
1 chili
1 gulrot, raspet
1 ss balsamic eddik
4 dl. Vin eller vann
Andre lag
200g Fetaost
1 Squash
1 ss Korianderfrø
3 Tomater i skiver
10 grønne oliven
Hvitt lag
3 dl. Crème fraiche
2 dl Parmesan
2 dl. melk
400g lasagneplater
3 dl Jarlsberg
Stek kjøtt, løk, hvitløk, sopp og bacon, hver for seg. Bland sammen med bokstomatene (hakket med stavmikser) krydder, urter, gulrot og vann. La småkoke.
Skjær Squash i skiver strø over korianderfrø og ha i ovnen i 10 min.
Bland Crème fraiche, melk og parmesan.
Smør formen med litt olivenolje. Sett sammen lasagnen lagvis, start med plater, så kjøttsaus, så tomater, squash, fetaost og så litt av den hvite sausen. Gjenta, og avslutt med et lag saus. Strø Jarlsbergen over til slutt, stek i ovn på 200 g. i 20 min. la stå i 10 min før servering.
Man kan også bruke Fond (kjøtt eller villt), for å få en kraftigere og mer fyldig smak. erstatt da noe av vannet, salt og buljong)
Nøkkelord: oppskrift, elg grønnsaks lasagne,