Denne retten er mild og aromatisk og kan best beskrives som fantastisk “comfort food”. Smak til sausen med peanøttsmør og nellik. Noen liker den mild, andre med mer smak av krydder.
(sist oppdatert oktober 2014)
2 Løk 2 stjerneanis 2 fedd hvitløk |
Finhakk løk, hvitløk og stek på middels varme, sammen med stjerneanis, til mørt, ca. 7 min. Ta ut stjerneanis og kast. |
750g grytekjøtt av elg | Skjær kjøttet i terninger og brun på høy varme. Kok ut pannen og ha alt i en gryte. |
2 laubærblad 6 nellik 20 pepperkorn |
For å få frem smaken i krydderet, stek den i en tørr stekepanne i 3-4 minutter, så knus nellik og pepper i morter. |
3 ss tomat pure 1 ts ingefær 1-2 ts cayene 1/2 l kjøttkraft / buljong |
Ha alt i en gryte og la det småkoke til kjøttet er mørt.I trykkoker tar dette ca. 90 minutter. |
6 gulrøtter 2 dl. peanøtter (1 ss maismel) |
Skjær gulrøtter i skiver og ha i. Stek peanøttene på middels varme til godt ristet, så hakk dem i en blender. La det gjerne være noen større biter for struktur i sausen. Ha i sausen.Om sausen er tynn, rør ut maismel i vann og bruk den til å tykne sausen. |
2 ss sitronsaft skall av 1/2 sitron 3 ss smør |
Ta kjelen av varmen og rør inn sitronskall, smør og sitronsaft.Server med brød eller ris, og gjerne en salat. |
http://www.foodreference.com/html/burgoor1.html