“No knead” ….den nye måten å lage brød på, som garanterer sprø skorpe, seig og luftig konsistens, og som kan konkurrere mot “Åpent bakeri” når som helst!! Denne gangen laget jeg en søt variant av brødet, med rosiner, kanel og litt ekstra sukker.
500g hvetemel
1/2 ts tørrgjær
1 dl sukker
4dl melk
1 egg
Blandes lett sammen med sleiv og settes til heving…mellom 12 og 16 timer (natten over). Når du vil bake brødet, helles deigen ut på en godt melet benk, og brettes 3-4 ganger med kanel, sukker og rosiner, til du får en pen rund deigklump.
Denne etterheves i 2 timer. Etter 90min, settes en jerngryte med lokk i ovnen på 250 grader. Når tiden er inne, hvelves deigen i den varme gryten og settes i ovnen med lokk i 30 min. Deretter tas lokket av, temp settes ned til 230grader og stekes videre i 15 min.
Avkjøles på rist og nytes med smør og brunost 🙂