Denne oppskriften minner mye om Chili con Alce, men særlig tilbehøret gir en variasjon.
• ½ kg. Elgdeig
• 1 løk
• 2 poteter, i en cm. terninger
• 3 fedd hvitløk
• 1 boks bønner (velg en sort du liker, selv liker jeg pinto)
• 2 ts. Sterk chilipepper
• 1 ss. Paprika pulver
• 1 rød chilipepper
• 3 ts. malt Spisskummen
• 1 ts. Oregano
• 1 ts. Malt sort pepper
• 2 ts. Salt
• ½ lime
• 1 ts. Tabasko,
• 1 ts. hot pepper sauce e.l.
• 1 ts. Sukker
• Steke olje
Stek løk, poteter og hvitløk på middels varme i en kasserolle. Brun kjøttet og ha i krydderet og 2 dl. Vann. Stek alt i 2 min og ha det over i kasserollen.
Ha i resten av ingrediensene. La alt koke i 10 min.
Server med taco shells, fajitas eller lignende.
Tilbehør:
Rømme
Advocado
(evt. guacamole)
Tomat i båter
Salsa
Revet ost
Nøkkelord: oppskrift, elg taco, mexikansk