I utgangspunktet liker jeg å blande krydder fremfor ferdige blandinger. Det er fullt mulig å bruke posekrydder og utbedre den.
• ½ kg. Elgdeig
• 1 løk
• 3 poteter, i en cm. terninger
• 1 grjønn paprika
• 3 fedd hvitløk
• 1 boks tomater
• 1 boks bønner (velg en sort du liker, selv liker jeg pinto)
• 8 syltete Jalapeno pepper, finhakket
• 2 ts. Sterk chilipepper
• 1 ss. Paprika pulver
• 1 rød chilipepper
• 3 ts. malt Spisskummen
• 1 ts. Oregano
• 1 ts. Malt sort pepper
• 2 ts. Salt
• 1 ts. Korianderfrø
• 2 ruter mørk sjokolade
• ½ ts. Kanel
• ½ lime
• 1 ts. Tabasko,
• 1 ts. hot pepper sauce e.l.
• 1 ts. Sukker
• Steke olje
Stek løk, poteter og hvitløk på middels varme i en kasserolle. Brun kjøttet og ha i krydderet og 2 dl. Vann. Stek alt i 2 min og ha det over i kasserollen.
Hakk bokstomatene med stavmikser eller blender, og ha i resten av ingrediensene. La alt koke til poteter og paprika er mørt.
Server med brød.
En typisk pose med chili con carne krydder miks, inneholder krydderene merket i lilla.
Nøkkelord: chili con carne, elg, oppskrift