Ingredienser
• ½ kg. Elgkjøtt.
• 500g. basmatiris
• 3 ss Ghee
• 1 boks hakkete tomater (bruk stavmikser)
• 4 dl. Yoghurt
• 2 løk
• 4 fedd hvitløk
Krydder
• 1 ss raspet ingefær
• 8 nellik
• ½ kanelstang
• 4 grønne kardemommekapsler
• 1 ts. gurkemeie
• 1 ts. garam masala
• 1 ts. sterk chili
• 1 ts. korianderfrø
• 2 ts. salt
• 2 ts. paprikapulver
• 8 tørkede Kasjmiri plommer
• 1 ts. muskat
• 2 laurbærblad
(kan også kjøpes som krydderpose på utvalgte forretninger på Grønland)
Stek løk, hvitløk på middels varme i Ghee til de er møre. Stek kjøtt og ha i kasserollen, sammen med tomat og krydder. La det småkoke i 10 min. Tilsett yoghurt og 3 dl. vann og la det småkoke til kjøttet er mørt. Tilsett mer vann om nødvendig.
Kok risen, men bruk 2/3 av vanlig mengde vann. Når risen er kokt, bland det med sausen.
Server med passende tilbehør, som en potet curry og en dal curry.
• ½ kg. Elgkjøtt.
• 500g. basmatiris
• 3 ss Ghee
• 1 boks hakkete tomater (bruk stavmikser)
• 4 dl. Yoghurt
• 2 løk
• 4 fedd hvitløk
Krydder
• 1 ss raspet ingefær
• 8 nellik
• ½ kanelstang
• 4 grønne kardemommekapsler
• 1 ts. gurkemeie
• 1 ts. garam masala
• 1 ts. sterk chili
• 1 ts. korianderfrø
• 2 ts. salt
• 2 ts. paprikapulver
• 8 tørkede Kasjmiri plommer
• 1 ts. muskat
• 2 laurbærblad
(kan også kjøpes som krydderpose på utvalgte forretninger på Grønland)
Stek løk, hvitløk på middels varme i Ghee til de er møre. Stek kjøtt og ha i kasserollen, sammen med tomat og krydder. La det småkoke i 10 min. Tilsett yoghurt og 3 dl. vann og la det småkoke til kjøttet er mørt. Tilsett mer vann om nødvendig.
Kok risen, men bruk 2/3 av vanlig mengde vann. Når risen er kokt, bland det med sausen.
Server med passende tilbehør, som en potet curry og en dal curry.
Nøkkelord: oppskrift, Indisk, elg,