Elg Chow Mein

Dette er en mild og god rett med masse smak fra grønnsakene. Oppskriften under er veiledende, bruk de grønnsakene du liker, for egen del syns jeg flere er bedre.

Marinade:
1ss soyasaus
2 ss oyster sauce
1 ts salt
1 ts pepper
2 ts maizena

500g flatbiff eller mørbrad
1 brokkoli
150g bambusskudd
1 løk
1 paprika
6 sjampinjong
2 stilker stangseleri
100g vannkastanjer
2 gulrøtter
100g kål
3 fedd hvitløk

Saus
1 dl vann
2 ts maizena
1 ss soyasaus
2 ss ingefær
1 ts sukker

Skjær kjøttet i skiver og ha det i marinaden, i ca. 10 – 15 minutter.

Skjær grønnsakene i tynne skiver, og stek hver for seg på høy varme til møre og ha over i en gryte som holder på varmen. Bruk gjerne kokende vann for å varme opp en jerngryte og bruk denne for å oppbevare grønnsakene, slik at varmetapet blir minst mulig. Husk å bruk tilstrekkelig olje for å få overført varmen effektivt til grønnsakene.

Stek kjøttet til slutt, med mørt kjøtt, holder det med ett minutt pr side, slik at den ikke blir overstekt. Ta av kjøttet og ha i sausen. La den koke opp og tykne tilstrekkelig. Ha så i grønnsakene og kjøttet. Rør godt så at sausen dekker alt.

Server straks med ris eller nudler.

Share This