
Ingredienser og fremgangsmåte:
½ rødløk 3 fedd hvitløk 1 chilipepper |
Finhakk løk, chilipepper og hvitløk og stek det mørt. Avkjøl. |
500g Kjøttdeig av elg 1 egg 1 ss grov sennep 1 ts. worchestersaus 1 dl brødsmuler / kapteinkjekssmuler ½ dl revet parmesan 2 ts. salt ½ ts. muskatt |
Bland krydder, parmasan og salt sammen med egg, kjeksen og løkblandingen fra over, strø det over kjøttet og elt inn i deigen. Ikke kna mer enn til alt er godt blandet, for å unngå at de blir seige. Del den i fire og lag fire kaker. |
Sous Vide
|
Ha burgerne i en ziplock pose og ha et vannbad på 59 grader i 30 – 60 minutter. Ta ut av posen og tørk godt av. Grill burgeren på høy varme, ca. 20 – 30 sekunder på hver side, til de blir brune. |
Grill | Ha burgeren på en varm grill, ca. 5 minutter på hver side. For best resultat, snu burgeren ofte for godt resultat. |
Tilbehør – tomat – avokado – bacon – sylteagurk – ost – salat – sopp – BBQ Saus |
For best bacon, stek den i ovnen på bakepapir på ca. 200 grader i 15 – 20 minutter.
En annen favoritt er å smøre litt BBQ saus etter første side av burgeren er stekt, så ha på osteskiver så de begynner å smelte. |