Ingredienser:
150g elgbiff pr. pers.
Grønnsaker
1dl fløte pr. pers
Poteter
1 ss smør til steking
2 ss olivenolje
Framgangsmåte:Vask poteter og skjær i tykke skiver. Vend potetene i olivenolje, salt og pepper. Stek i panne i ovn på ca. 200 grader til de pent gylne og myke inni.
Fjern hinner og sener fra kjøttet. Skjær biffen i medaljonger på ca. 100 gram. Tørk av kjøttet med kjøkkenpapir. Ha på salt og pepper.
Stek overflaten brun i smør i en kjele med lav kant. Ha i fløten og la det småputre uten lokk til kjøttet er ferdig rosa-stekt.
Vend av og til. Steketid: Ca. 6-7 min.
La kjøttet hvile mens du koker inn fløten og smaker til med salt og pepper.
Nøkkelord: oppskrift, elg, mørbrad, biff,