Denne burgeren bør kategoriseres som “luremat” fordi den lurer alle barn til å spise brokkoli 🙂
Til 4 store burgere trenger du
400 g karbonadedeig
1 sjalottløk
1/2 brokkoli med stilk
1 søt paprika
1 egg
1 ss dijonsennep
1 ss Worchester saus
salt og pepper
Kok brokkolien nesten mør, og avkjøl i kaldt vann. Finsnitt løken og stek den myk i pannen. Ha brokkoli og paprika i en kjøkkenmaskin og kjør til det er fint kuttet. Bland massen, løken, krydder, kjøtt og egg i en bolle, og form til burgere. Stekes i panne til de er gjennomstekt.
Jeg serverte med hjemmelagde hamburgerbrød, som jeg laget etter oppskriften her, men der jeg byttet ut ca 150 g av hvetemelet med sammalt fin…for å få dem noe grovere.
Hamburgeren fikk følge av ost, avokado, tomater, ketchup, sennep og litt creme fraiche.
En nydelig middag!!