Ingredienser
• ½ kg. grytekjøtt, i terninger
• 2 løk
• 3 gulrøtter
• 4 fedd hvitløk
• 2 ss tomatpure
• 1 boks Guinness
• 2 ts. timian
• 3 selleri stenger
• 1 krm kanel
• 1 krm muskat
• 1 ts. mørk buljong
• 1 ss grov sennep
• 6 poteter i 2 cm. terninger
• ½ ts. sterk chilipulver
• 1 persillerot
• ½ sellerirot
• 2 ss soyasaus
• 1 ss worchester saus
• 3 lauærblad
Stek løk og hvitløk I en kasserolle på middels varme. Stek kjøttet i små porsjoner på sterk varme. Ha kjøttet i kasserollen og tilsett Guinness. Tilsett tomat pure, krydder og sennep og buljong, og la det småkoke i en time. Tilsett så poteter gulrøtter, persillerot, sellerirot og selleri. Og la det småkoke i 90 min.
Server med ris.
Nøkkelord: elg gryte Guinness, oppskrift, Irsk