Denne retten blander tre klassiske smaker fra det Meksikanske kjøkkenet.
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 chili
- 400g elg kjøttdeig
- 1 paprika
- 1 boks sorte bønner
- 5 skiver syltet jalapene
- 2 ts malt spisskumen
- 1 ts salt
- 1 ts buljong
- 3 ts paprikapulver
- 1 ts chilipulver
- 1 ts malt pepper
- 1 ts sukker
- 1 ss mais mel. (evt. 1 ts maizenna rørt ut i vann)
- 1 – 2 dl. vann
- Saft av 1/2 lime
- 1 ts tabasco saus
Stek kjøtt, løk, hvitløk og paprika mørt, og ha i krydder. Stek i 2 minutter og ha i vann. Tilsett bønnr og la det trekke i 10 minutter. Server med ris, guacamole og salsa.
Guacamole
- 1 advocado
- Saft av 1/2 lime
- Salt og pepper
- 1/2 ts malt spisskumen
- 1/2 tomat
- 2 ss koriander
Mos advocado med krydder og lime, dekk til og la det stå i 30 minutter. Finhakk tomat og ha i rett før du serverer.