En tortia rett med en rik og smakfull saus. Sausen kan brukes til flere kjøttyper, og kal lages i god tid i forveien. Denne skal jeg helt klart lage igjen!
1 tørket ancho chili
|
Stek ancho chili i 30 sek. På middels varme og ha i en skål med kokende vann. La den rehydrere i 30 min. |
6-800g elgkjøtt 2 ss olje |
Skjær kjøttet i ca. 2 cm. Tykker skiver og stek dem på høy varme i 1 minutt pr. side. Sett til side. Når kjøttet har fått hvilt, skjær i tynne skiver. |
1 løk
4 fedd hvitløk 1 grønn chili |
Finhakk løk og stek den mør. Finhakk hvitløk og chili og ha i med løken. |
4 dl. Kjøttkraft
2 bokser tomater 1 ss kakaopulver |
Ha tomatene i blender og kjør dem til pure sammen med chili fra over. Sil og ha i kasserollen med løk, kraft, paprika og kakaopulveret. Bruker du grytekjøtt ha det i nå, og la alt småkoke til kjøttet er mørt. |
1 boks kikerter | Ha i kikerter 30 min. før servering. Bruker du mørt biffkjøtt, gjør dette rett før servering, og ha i sausen helt til slutt. |
Server med ris, guacamole ost og tortias. |
🙂