Sonoran Elg

En tortia rett med en rik og smakfull saus. Sausen kan brukes til flere kjøttyper, og kal lages i god tid i forveien. Denne skal jeg helt klart lage igjen!

 

1 tørket ancho chili

 

Stek ancho chili i 30 sek. På middels varme og ha i en skål med kokende vann. La den rehydrere i 30 min.
6-800g elgkjøtt
2 ss olje
Skjær kjøttet i ca. 2 cm. Tykker skiver og stek dem på høy varme i 1 minutt pr. side. Sett til side.  Når kjøttet har fått hvilt, skjær i tynne skiver.
1 løk

4 fedd hvitløk

1 grønn chili

Finhakk løk og stek den mør. Finhakk hvitløk og chili og ha i med løken.
4 dl. Kjøttkraft

2 bokser tomater
2 ss. Paprika pulver

1 ss kakaopulver

Ha tomatene i blender og kjør dem til pure sammen med chili fra over. Sil og ha i kasserollen med løk, kraft, paprika og kakaopulveret.
Bruker du grytekjøtt ha det i nå, og la alt småkoke til kjøttet er mørt.
1 boks kikerter Ha i kikerter 30 min. før servering.
Bruker du mørt biffkjøtt, gjør dette rett før servering, og ha i sausen helt til slutt.
  Server med ris, guacamole ost og tortias.

 

🙂

Share This