Blåskjell er noe jeg ofte glemmer.. men er fantastisk godt, lett å lage, mettende og veldig sunt! De er velig gode bare dampet.. men for det lille ekstra, er det godt når de dupper i en god fiskesuppe.
For 2 porsjoner (nok suppe for fire)
1 løk 1 sjampignon 1 gulrot 1 fedd hvitløk 1 liten bit Sellerirot (eller annen rot) 2-3 stilker persille / 1 ss tørket persille |
Finhakk løk og sopp, rasp de andre grønnsakene og stek i 5 min. |
2 dl hvitvin 3 dl. vann 1 terning fiskekraft |
Ha i hvitvin, vann og kraft, la det koke i 10-15 min på lav varme. |
Sil av og ha kraften tilbake i gryten, kok opp. | |
1 kg blåskjell | Skrubb blåskjell under kaldt vann, (de som er åpne kastes) Ha blåskjellene i fosskokende kraft, ha på lokk og kok i 3-4 min. hvert minutt, rør rundt. |
Ta ut blåskjellene. Sil kraften på nytt, i finmasket sil, for å bli kvitt evt. sand fra skjellene. | |
2 dl. fløte | Kok kraft of fløte sammen. |
200 g fisk (torsk er godt) | (Dette kan erstattes med en kg blåskjell ekstra over) Skjær fisken i terninger og ha i suppen. Skru av varmen og la det trekke. Ha i blåskjell fra over og server. (Best å ha tatt maten ut av skjellene før dette) |
Server med godt brød. |