Blåskjellsuppe

Blåskjell er noe jeg ofte glemmer.. men er fantastisk godt, lett å lage, mettende og veldig sunt! De er velig gode bare dampet.. men for det lille ekstra, er det godt når de dupper i en god fiskesuppe.

dsc06451

For 2 porsjoner (nok suppe for fire)

1 løk
1 sjampignon
1 gulrot
1 fedd hvitløk
1 liten bit Sellerirot (eller annen rot)
2-3 stilker persille / 1 ss tørket persille
Finhakk løk og sopp, rasp de andre grønnsakene og stek i 5 min.
2 dl hvitvin
3 dl. vann
1 terning fiskekraft
Ha i hvitvin, vann og kraft, la det koke i 10-15 min på lav varme.
Sil av og ha kraften tilbake i gryten, kok opp.
1 kg blåskjell Skrubb blåskjell under kaldt vann, (de som er åpne kastes)
Ha blåskjellene i fosskokende kraft, ha på lokk og kok i 3-4 min. hvert minutt, rør rundt.
Ta ut blåskjellene. Sil kraften på nytt, i finmasket sil, for å bli kvitt evt. sand fra skjellene.
2 dl. fløte Kok kraft of fløte sammen.
200 g fisk (torsk er godt) (Dette kan erstattes med en kg blåskjell ekstra over) Skjær fisken i terninger og ha i suppen. Skru av varmen og la det trekke. Ha i blåskjell fra over og server. (Best å ha tatt maten ut av skjellene før dette)
Server med godt brød.

 

Share This