Fiskekrydder

Det er mye god fersk fisk tilgjengelig; og gjør for en rask middag når den stekes. Smaken på stekt fisk kan heves flere hakk med en fiskekrydderblanding. Denne kommer fra Modernist Cuisine at Home. Funker godt både på Skrei og Laks! Og kan også brukes på grønnsaker, stekte poteter og kylling.

DSC04019

50 g Hasselnøtter Stek hasselnøttene i ovnen på 175 grader  i 10 minutter. Gni av skallet og hakk dem.
44g Sesamfrø Stek sesamfrøene i stekepanne i 2-3 minutter til de er gyllne.
12g korrianderfrø Stek frøene i 2-3 minutter i stekepanne, og knus dem i en morter.
4 g malt ingefær
4 g salt
Ha alt i en morter, og grovknus det. Ha det i en lufttett beholder til bruk.
15 g / 2 ss av blandingen for 400g fisk Smelt godt med smør over middels til lav varme, ha i blandingen, stek fisken. Bruk en skje for å hell over fisken.

DSC04002

Share This