Skrei er sesongvare, og med vakuumpakket skrei på tilbud hos Rema i februar og mars, er det en glimrende mulighet til å lage mye god og sunn mat. En fin ting med Skrei’en er at den lever vilt, altså, ikke fiskeoppdrett. Her kombinerer man gode grønnsaker i en tomatsaus som passer godt med hvit fisk. Her er det også greit å kombinere de grønnsakene som ser gode ut og er i sesong, fremfor å slavisk følge det som står i oppskriften under.
1 rødløk 1 paprika 1 purre 4 fedd hvitløk 1 fennikel |
Skjær løk i båter, hvitløk og purre i skiver og paprika i store biter, stek sammen med i 3-4 minutter. Ha i fennikel mot slutten. |
4 poteter 3 gulrøtter |
Skjær poteter og gulrøtter i skiver og kok dem i vann til nesten møre. (5-10 min.) |
1 boks cherry tomater 1 terning fiskebuljong |
Ha i en kjele sammen med løk og poteter fra over, la det småkoke til alt er mørt. |
800 g skrei salt og pepper olje eller smør |
Ha på salt og pepper, og stek skreien. Ca. 3 min. pr. side. Ha lokk på når du snur fisken, og skru ned varmen. |
Saften av ½ sitron 1 ss balsamico eddik. |
Ha eddik over grønnsaksblandingen og sitron over fisken. Server. |
Se http://trinesmatblogg.no/2014/03/07/pannestekt-skrei-med-tomatiserte-gronnsaker/ for inspirasjon.