Skrei / Torsk med grønnsaker i tomatsaus

Skrei med grønnsaker

Skrei er sesongvare, og med vakuumpakket skrei på tilbud hos Rema i februar og mars, er det en glimrende mulighet til å lage mye god og sunn mat. En fin ting med Skrei’en er at den lever vilt, altså, ikke fiskeoppdrett. Her kombinerer man gode grønnsaker i en tomatsaus som passer godt med hvit fisk. Her er det også greit å kombinere de grønnsakene som ser gode ut og er i sesong, fremfor å slavisk følge det som står i oppskriften under.

 

1 rødløk
1 paprika
1 purre
4 fedd hvitløk
1 fennikel
Skjær løk i båter, hvitløk og purre i skiver og paprika i store biter, stek sammen med i 3-4 minutter. Ha i fennikel mot slutten.
4 poteter
3 gulrøtter
Skjær poteter og gulrøtter i skiver og kok dem i vann til nesten møre. (5-10 min.)
1 boks cherry tomater
1 terning fiskebuljong
Ha i en kjele sammen med løk og poteter fra over, la det småkoke til alt er mørt.
800 g skrei
salt og pepper
olje eller smør
Ha på salt og pepper, og stek skreien. Ca. 3 min. pr. side. Ha lokk på når du snur fisken, og skru ned varmen.
Saften av ½ sitron
1 ss balsamico eddik.
Ha eddik over grønnsaksblandingen og sitron over fisken. Server.

Se http://trinesmatblogg.no/2014/03/07/pannestekt-skrei-med-tomatiserte-gronnsaker/ for inspirasjon.
DSC04002

Share This