Dette er en svært rask middag å lage, og veldig god! Suppen holder for to store porsjoner, eller fire små. Ha gjerne i annen fisk, eller reker.
Og for all del, ta en titt på hva du har liggende i kjøleskapet og improviser! Purre og fenikkel er for eksempel også veldig godt i dette!
Se http://trinesmatblogg.no/2013/08/26/currysuppe-med-laks-og-reker/ for inspirasjonskilden
1 rødløk 1 fedd hvitløk 1 chili |
Hakk løk, hvitløk og chilie, og stek i en tykkbunnet kjele. |
1 boks kokosmelk 6 dl vann 1/2 terning fiskebuljong 1 SS fish sauce 1 ts. gurkemeie 3 Gulrøtter 1/2 blomkål 2 ss Currypaste |
Skjær gulrøtter i staver eller skiver, og blomålen i små buketter, og ha alt i kjelen sammen med løken og kok til grønnsakene er møre. |
500g laks | Skjær laks i terninger. Trekk kjelen av platen og ha i laksen, sett på lokk og la trekke i 5 min. |
1 lime Frisk korriander |
ha i saften av en lime og hakk korriander. (RETT før servering, dette skal ikke koke!) |
Server med Ris eller nudler |
Old Photo