Etter åresvis med den klassiske “sitron-gele-ostekaken” syntes jeg det var på tide å prøve noe nytt. Dermed tok jeg utgangspunkt i Sverre Sætres versjon fra “Sommeråpent” på NRK.
Denne kaken er frisk og smaker “ekte sitron”. Den fikk strålende omtale i navnefesten, og er dermed ny favoritt.
Ingredienser
Kjeksbunn
100 g havrekjeks
1 ts brunt sukker
50 g smeltet smør
1 ts rapsolje
Ostekrem
3 gelatinplater
1 dl sitronsaft
250 g Philedelfia ost
150 g sukker
frøene fra en vaniljestang
3 dl kremfløte
Kjør kjeks i foodprosessor og bland den med sukker og smeltet smør og olje. (smøret kan godt bli litt nøtteaktig.)
Trykk massen utover i en rund form (ca 20cm) og la den kjøle mens du lager ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann. Press 1dl sitronsaft og varm opp halvparten. Resten vispes sammen med ost, sukker og vaniljefrø. Løs opp gelatinplatene i den varme sitronsaften. Bland denne inn i ostemassen.
Pisk kremfløten i en annen bolle, og vend den forsiktig sammen med ostemassen.
Fordel kremen på kaken og avkjøl til den er stiv, gjerne natten over.
Pyntes etter ønske og sesong 🙂