Frisk ostekake

Etter åresvis med den klassiske “sitron-gele-ostekaken” syntes jeg det var på tide å prøve noe nytt. Dermed tok jeg utgangspunkt i Sverre Sætres versjon fra “Sommeråpent” på NRK.

Denne kaken er frisk og smaker “ekte sitron”. Den fikk strålende omtale i navnefesten, og er dermed ny favoritt.

Ingredienser

Kjeksbunn
100
g havrekjeks
1
ts brunt sukker
50
g smeltet smør
1
ts  rapsolje

Ostekrem

3 gelatinplater
1
dl sitronsaft
250
g Philedelfia ost
150
g sukker
frøene fra en vaniljestang
3
dl kremfløte

Kjør kjeks i foodprosessor og bland den med sukker og smeltet smør og olje. (smøret kan godt bli litt nøtteaktig.)

Trykk massen utover i en rund form (ca 20cm) og la den kjøle mens du lager ostekremen.

Legg gelatinplatene i kaldt vann. Press 1dl sitronsaft og varm opp halvparten. Resten vispes sammen med ost, sukker og vaniljefrø.  Løs opp gelatinplatene i den varme sitronsaften. Bland denne inn i ostemassen.

Pisk kremfløten i en annen bolle, og vend den forsiktig sammen med ostemassen.

Fordel kremen på kaken og avkjøl til den er stiv, gjerne natten over.

Pyntes etter ønske og sesong 🙂

Share This