Gulrotkaken
- 3 store egg
- 2,5 dl nøytral matolje (feks soyaolje, solsikkeolje eller druekjerneolje)
- 350 gram sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1/2 ts muskat
- 1/2 ss natron
- 1/2 ss bakepulver
- 325 gram hvetemel
- 100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
- 400 gram gulrot, revet
- 1 1/2 eple, revet
Ostekrem
- 100 gram romtemperert smør
- 250 gram melis
- 200 gram romtemperert kremost, naturell
- 1 ss vaniljesukker
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene. Skrell eplene og riv de også. Vend inn gulrøtter og epler i deigen.
Ha deigen i en stor rund form. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Min kake var perfekt etter 50 minutter, så her lønner det seg å følge med mot sluttent og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.
Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering!