Havrekjeks

Havrekjeks med rosiner (18 store)
220 g  smør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 store egg
1,2 dl mel
1/2 ts bakepulver
6 dl havregryn
1dl solsikkekjerner
0.5 dl gresskarkjerner
3 dl rosiner
1 dl finhakkede tørkede aprikoser

Sett ovnen på 180 grader.
Rør smør og sukker mykt og porøst, rør inn egggene, ett om gangen.
Bland mel, bakepulver og salt, og rør dette inn i smørblandingen. Rør inn havregryn, div kjerner, aprikoser og rosiner.

Legg 18 store klumper av deigen (ca. 2 spiseskjeer hver) med god avstand på bakepapir. (I min ovn var det passe med 6 kjeks pr. bakeplate.) Stek litt under midt i ovnen i 20-25 minutter, til kantene er gyldenbrune. Dra hele bakepapiret over på en rist for avkjøling.

Share This