Saftig eplekake

Denne kaken er både god og enkel. Faktisk så enkel at 5åringen klarte å lage hele kaken på egenhånd..kun med hjelp til å veie innholdet og til å skru på ovnen. (3åringen skrelte og delte eplene så lenge.)

150 g hvetemel
150 g sukker
1 ts bakepulver
150 g kaldt smør
2 egg
ca 4-5 epler, gjerne syrlige
2 ts sukker
1 ts kanel
hakkede mandler etter smak

Bland det tørre og smuldre smøret (i terninger) i melblandingen. Når dette er jevnt, bland inn eggene. Fordel røren utover i en stor springform (24cm er fint) Fordel eplene utover (med unge kokker får kaken et rustikt preg, men den smaker like godt….særlig siden guttene er rause på epler!)

Strø over kanel, sukker og hakkede mandler.

Stekes på 180 grader i ca 40 min….eller til den er ferdig.

Serveres med is, krem eller pisket rømme.

 

 

Share This