En god matblogg trenger en god vaffeloppskrift, og her er vår. Denne har vist seg å være uslåelig siden 70-tallet, og kan anbefales på det absolutt varmeste.
Hemmeligheten ligger i pisking av egg og sukker til eggedosis, og smelting av smøret. Ellers er oppskriften enkel å følge.
4 egg
6 ss sukker
150 g smør
4 dl melk
1 ts bakepulver
4.5 dl melk
Pisk altså egg og sukker til eggedosis. Tilsett mel/bakepulver og melk vekselvis. Avslutt med smeltet smør.
Hvis man ønsker sunnere vafler, kan noe mel erstattes med rugmel, havregryn (lettkokte) e.l. Det er heller ikke nødvendig med fullt så mye sukker som oppskriften sier.
Husk at røren skal svelle en time før det stekes vafler….i mellomtiden kan man finne frem litt rørte jordbær fra fryseren….og sørge for at man har rømme tilgjengelig!