Lam Korma er en indisk festrett der mørt lammekjøtt kokes sakte i en aromatisk saus av yoghurt (eller som her: kokosmelk), løk, krydder og nøye balansert varme. Retten er rik på smak, men mild i styrke, og kombinerer varme krydder som kardemomme, kanel og nellik med saus basert på stekt løk og ghee. Korma passer noe ekstra godt. Vi har tester det ut som erstatter for det norske påskelammet i år. Servers gjerne med naan, basmatiris – og en enkel dal ved siden av.
Ingredienser |
Fremgangsmåte |
Til marinering: |
Mariner lammet: |
1,1 kg lammekjøtt | |
|
|
Hele krydder (ELLER 1½ ts garam masala):
|
|
Til løken og stekingen: |
Stek løk og forbered base: |
|
|
Til ferdigstilling korma: |
Kok lammet: |
Hele marinaden fra tidligere – ikke hell ut noe | Stek lammekjøttet og marinaden i 10 minutter på middels varme. |
Ca 2-3 dl varmt vann (mer ved behov) | Kjøttet slipper væske – legg på lokk og la det småkoke i ca. 30 minutter. |
Stekt løk fra tidligere | Tilsett stekt løk og varmt vann. Bland godt og kok videre under lokk til kjøttet er mørt ( 1 time eller mer). |
Valgfritt: |
Tilsett og la retten hvile |
|