Svinefilet med eple – sous vide eller dampovn

Svinefilet er mørt og saftig kjøtt som egner seg både flott helstekt på grill; eller som jeg i går, som middag med potetstappe. Skal man grille den, gjør man som under, men steker den på høy varme på grillen, fremfor i panne 🙂

 

Eple og nellik passer godt til svin, så i dag ble det en eplesaus med en diskré nellikaroma. Jeg har pleid å lage eplesaus i en kjele og kokt den mør, men så i Modernist Cusine at det skal bli bedre om det ligger på 88 grader; så prøvde det. Resultatet ble fantastisk og skal gjentas.

Oppskriftene her satt opp for bruk av sous vide; men fra oppskriften kan man nok like gjerne bruke en dampovn, særlig for poteter og eple.

 

Helstekt Svinefilet – sous vide

Indrefilet svin
2 ts rosmarin
2 ts timian
2 ts sort pepper
2 ss olivenolje
Bland marinaden og gni kjøttet inn med den. Vakuum pakk kjøttet og ha den i vannbad på 62 grader i 60 minutter.
Tørk kjøttet og brun den på hver side i ca. 20 sek. Pr. side. La det hvile så skjær i skiver. Server.

Lun eplesaus for svin

500g epler
6 nellik
Skrell eplene og skjær ut frø. Skjær i skiver og vakuumpakk dem og ha i vannbad i 2 timer på  88 grader.
Fjern nellik og mos eplene med en gaffel.

 

Server med potetmos og grønnsaker.

Share This