Svinefilet er mørt og saftig kjøtt som egner seg både flott helstekt på grill; eller som jeg i går, som middag med potetstappe. Skal man grille den, gjør man som under, men steker den på høy varme på grillen, fremfor i panne 🙂
Eple og nellik passer godt til svin, så i dag ble det en eplesaus med en diskré nellikaroma. Jeg har pleid å lage eplesaus i en kjele og kokt den mør, men så i Modernist Cusine at det skal bli bedre om det ligger på 88 grader; så prøvde det. Resultatet ble fantastisk og skal gjentas.
Oppskriftene her satt opp for bruk av sous vide; men fra oppskriften kan man nok like gjerne bruke en dampovn, særlig for poteter og eple.
Helstekt Svinefilet – sous vide
Indrefilet svin 2 ts rosmarin 2 ts timian 2 ts sort pepper 2 ss olivenolje |
Bland marinaden og gni kjøttet inn med den. Vakuum pakk kjøttet og ha den i vannbad på 62 grader i 60 minutter. |
Tørk kjøttet og brun den på hver side i ca. 20 sek. Pr. side. La det hvile så skjær i skiver. Server. |
Lun eplesaus for svin
500g epler 6 nellik |
Skrell eplene og skjær ut frø. Skjær i skiver og vakuumpakk dem og ha i vannbad i 2 timer på 88 grader. |
Fjern nellik og mos eplene med en gaffel. |
Server med potetmos og grønnsaker.