Dette er en god, fyldig og mild fiskesuppe som passer godt til skrei. Kokte kraft på bena dagen i forveien, så det gikk ganske raskt å lage suppen. Bruk gjerne andre grønnsaker enn her, og bruk gjerne forskjellig fisk og skjell. Selv vil jeg gjerne prøve denne med å koke kraft på blåskjell og reker også i tillegg til fiskebena, og ha det i også!
Ingredienser:
1 fennikel, i tynne strimler 2 finhakkede sjalottløk 2 finhakkede hvitløkbåter 3 stjerneanis olivenolje |
Skjær fennikel, sjalottløk og hvitløk i tynne strimler og stek det mørt sammen med stjerneanis i olje. (ikke brunt) |
2 dl hvitvin | Ha i hvitvin og la det koke inn. |
1 l fiskekraft* 4 dl kremfløte |
Tilsett kraft og fløte og la det småkoke til det tykner. Ta ut stjerneanis, og ha resten i en blender. |
Følgende i tynne korte strimler: 2 gulrøtter 2 stenger selleri |
Ha tilbake i gryten sammen med grønnsaker og kok opp. |
2 ss smør | Ta av varmen og rør inn smør. |
300-400 g skreifilet i store biter 200g nypillede reker |
Ha i fisk og reker, og la det stå i ti minutter, til fisken er mør. |
salt, pepper | Smak til med salt og pepper. |
Server sammen med godt brød.
*Fiskekraft
2kg fiskeben og hode olje |
Rens og skyld fiskeben, og stek på lav temperatur til brunt |
5 dl hvitvin | Kok ut fiskebena |
500g gulrøtter 400g løk 200g fenikkel 200g purre 4 fedd hvitløk olje |
Skjær grønnsakene i små biter og stek dem møre |
1,5 liter vann 1 ss korianderfrø 3 stjerneanis |
Ha vann, krydder og grønnsaker sammen med fisken. Bruk nok vann til å dekk ben og grønnsaker. La det trekke på 80 grader i 90 minutter. Sil av og avkjøl. |