Det er mange forskjellige varianter av fajita, med sin egen fantastiske særegen smak. Her er en som kombinerer svin eller kylling med ananas.
Jeg har hverken funnet tørket chili eller Achiote til salgs i Norge, men den er lett å bestille over nett.
Jeg har god erfaring med Achiote (og til stor grad tørket chilie ) fra http://www.mexgrocer.co.uk/Achiote-Paste.html
Og meget god erfaring med tørket chili fra:
http://www.chillipepperpete.com/dried-chillies-country/dried-chillies-mexico
Achiote svine Faitas
1000g svinebog
3 ss epleeddik 2 ss achiote pasta ½ lys buljongterning |
Skjær kjøttet i skiver og brun i panne.
Rør ut achiote pasta i eddik. Ha alt i trykkoker, og fyll på vann til det nesten dekker kjøttet. Trykkok i 45 minutter. |
Ta ut kjøttet, og riv i passe biter. Kok ned kraften til den tykner. Smak til med en chilisaus. Bruk evt. Maisenna, for å tykne sausen.
Ha i kjøttet i sausen og server. |
Dette går flott med kylling i stedet, men da trenger den ikke trykkokes 🙂
Ananassalsa
½ ananas | Skjær ananasen i tynne skiver og grill den i ovnen til den er mør.
Skjær i små biter. |
1 rød chili | Finhakk chilien, ha i med ananas. Denne blir ekstra god om den pensles med nøytral olje, og så grilles med creme brule brenner, til den er sort, så skrap av skallet. |
½ lime
1 ss hakket koriander
|
Ha i lime og koriander. |
Bønnestuing
4 dl. Kraft eller vann
150g tørket bønner 1 ss olje |
Ha alt i en trykkoker, og kok på 1 bar i en time. La den kjøle ned og mos den til ønsket konsistens. |
1 dl. Matfløte
Salt |
Rør inn i bønneblandingen. Smak til med salt. |
1 ss hakket koriander
½ tomat
|
Ha i koriander og hakket tomat. |
Server med tortillas, hotsaus, salsa verde, ost, og ris.