Blomkålsuppe med foccacia

En enkel og god oppskrift for de som  liker suppe, men som ikke orker tanken på Toro sin utgave….og som i tillegg har skjønt at å lage den fra bunnen av tar omtrent nøyaktig like lang tid!

Blomkålsuppe (forenklet versjon av Hellstrøm sin suksess)

1 blomkål

1 løk

1 purre

6 dl vann eller grønnsakskraft

Olivenolje

1 brokkoli, lag små buketter

Salt og pepper

Kutt blomkål i biter. Hakk løken og purreløken (bruk bare det hvite på purreløken). Fres alt i en kjele med litt olivenolje. Tilsett kraft eller vann. La det koke til blomkålen er mør. Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser til suppen er helt glatt. Smak til med salt og pepper.

Stek brokkoli raskt i en varm panne med litt olivenolje og krydre med salt og pepper .

 

Og tilbehør, ja det kan være alt fra grovbrød til loff…denne gangen laget jeg en foccacia – et superenkelt brød som gjøres unna på en time:

Foccacia

1 kg mel

20g salt

1pk fersk gjær

1liter lunkent vann

Bland det hele sammen og hev i 30 minutter. Tøm deretter deigen over i langpanne og fordel jevnt utover.Tøm forsiktig over litt olivenolje og strø til slutt over ca 1 ss grovt havsalt. Ingen etterheving.

Sett direkte inn i varm ovn  på 250 grader og stek i ca 25 minutter til gylden overflate.

Share This