Butter chicken

Oppskriften gir 2 porsjoner kylling, 4 porsjoner saus.

Ingredienser Gjennomføring
Første marinering Bland ingredienser, la stå i ca 20 min.
250 g kyllingfilet
½ ts chilipulver
1/3 ts salt
1 ts sitronsaft
Andre marinering
1/3 gresk yoghurt eller kokosmelk Bland sammen med ingredienser fra steg over og la stå i minst 12 timer i kjøleskap.  Ta ut fra kjøleskap og la stå på benken når du begynner å lage sausen.
¾ ts paste fra ingefær og hvitløk
1/8 ts gurkemeie
½ ts cumin pulver
1 ts garam masala
1 ts koriadnerpulver
1 ts kashuri methi
1 ss olje
Saus
600 g tomat på boks (el ca 4 store tomater) La eventuelt cashewnøtter stå i varmt vann i 30 min, hell så ut vann og blande cashewnøtter og tomater til pure. Sett til side.
22 cashewnøtter
1 dl vann
2-3 ss smør eller ghee eller olje Varm opp stekepanne, tilsett olje og kanelstang, kardemomme og nellikspiker.
4 grønne kardemommer
4 nellikspiker
En kanelstang
¾ ts paste fra ingefær og hvitløk Legg til paste og chili og stek på lav varme noen minutter
1-2 grønne chili delt på langs opp til stilken
1 ts chilipulver Skru av varmen og rør inn chilipulver

garam masala, korianderpulver og cuminpulver. Hell så over tomat og cashewpaste og rør jevnlig. La putre i ca 15 min. Hell så over varmt vann (vurder mengde) og la outre på lav varme i ca 10 min. Sett samtidig kylling i ovn på maks grill og stek ca 4 min på hver side. Ha så kylling over i saus og så småputre i ca 5-7 min

1-1.5 ts garam masala
1-1.5 ts korianderpulver
½ ts cuminpulver
Ca 4 dl varmt vann
¾ ts salt Rør inn salt, sukker og kashuri methi. Smak til og ha eventuel i mer garma masala og mer ghee el for smak.
1 ts kokossukker
½ ss kashuri methi
Ca. 80 gram creme fraiche el Rør inn chreme fraische i sausen.
2 ss korianderblader, hakket Pynt med korinderblader

Serveres med ris. Og gjerne en god dal til.

Share This