Oppskriften gir 2 porsjoner kylling, 4 porsjoner saus.
Ingredienser | Gjennomføring |
Første marinering | Bland ingredienser, la stå i ca 20 min. |
250 g kyllingfilet | |
½ ts chilipulver | |
1/3 ts salt | |
1 ts sitronsaft | |
Andre marinering | |
1/3 gresk yoghurt eller kokosmelk | Bland sammen med ingredienser fra steg over og la stå i minst 12 timer i kjøleskap. Ta ut fra kjøleskap og la stå på benken når du begynner å lage sausen. |
¾ ts paste fra ingefær og hvitløk | |
1/8 ts gurkemeie | |
½ ts cumin pulver | |
1 ts garam masala | |
1 ts koriadnerpulver | |
1 ts kashuri methi | |
1 ss olje | |
Saus | |
600 g tomat på boks (el ca 4 store tomater) | La eventuelt cashewnøtter stå i varmt vann i 30 min, hell så ut vann og blande cashewnøtter og tomater til pure. Sett til side. |
22 cashewnøtter | |
1 dl vann | |
2-3 ss smør eller ghee eller olje | Varm opp stekepanne, tilsett olje og kanelstang, kardemomme og nellikspiker. |
4 grønne kardemommer | |
4 nellikspiker | |
En kanelstang | |
¾ ts paste fra ingefær og hvitløk | Legg til paste og chili og stek på lav varme noen minutter |
1-2 grønne chili delt på langs opp til stilken | |
1 ts chilipulver | Skru av varmen og rør inn chilipulver
garam masala, korianderpulver og cuminpulver. Hell så over tomat og cashewpaste og rør jevnlig. La putre i ca 15 min. Hell så over varmt vann (vurder mengde) og la outre på lav varme i ca 10 min. Sett samtidig kylling i ovn på maks grill og stek ca 4 min på hver side. Ha så kylling over i saus og så småputre i ca 5-7 min |
1-1.5 ts garam masala | |
1-1.5 ts korianderpulver | |
½ ts cuminpulver | |
Ca 4 dl varmt vann | |
¾ ts salt | Rør inn salt, sukker og kashuri methi. Smak til og ha eventuel i mer garma masala og mer ghee el for smak. |
1 ts kokossukker | |
½ ss kashuri methi | |
Ca. 80 gram creme fraiche el | Rør inn chreme fraische i sausen. |
2 ss korianderblader, hakket | Pynt med korinderblader |
Serveres med ris. Og gjerne en god dal til.