Ingredienser | Fremgangsmåte |
For kikerter | |
4.6 dl kikerter (tørre rå kikerter) | Skyll de tørre kikertene. Bløtlegg i minst 2 timer |
Ca 7 dl vann (for å trykkoke) | Tøm vannet av kikertene og skyll godt. Hell på vann og trykkkok i ca 30 minutter. Sørg for at kikertene er myke og møre. |
For Chana Masala-sausen | Varm en stor kjele og hell i olje. Når oljen blir varm, tilsett hele krydder – kanel, nellik, kardemomme og laurbærblad. |
4 ss olje | |
2 laurbærblad | |
1 kanelstang | |
4 nellikspiker | |
4 grønne kardemomme | |
7 dl hakket løk/3 store løk | Når krydderne begynner å frese, tilsett løk og grønn chili. Stek til lett gylne. |
2 grønne chili delt på langs | |
2 ss ingefær hvitløk-paste | Tilsett ingefær hvitløk-paste og stek i ett minutt uten å brenne. |
7 dl bokstomater | Tilsett tomater og salt. La det koke til det blir tykt. |
1.5 ts salt | |
1/2 ts gurkemeie | Rør inn r chilipulver, gurkemeie, garam masala, korianderpulver og spisskummenpulver. Stek til masalaen begynner å lukte godt – ca 3 til 4 minutter. |
2-3 ts chilipulber | |
2 ts garam masala | |
4 ts korianderpulver | |
1 ts spisskummenpulver | |
Tilsett kikertene sammen med ca 2.5 dl av vannet de er kokt i. Ha i mer vann ved behov | |
Bland godt. Smak til og tilsett mer salt om nødvendig. Dekk til og la det småkoke i 15 minutter. | |
2 ts kasuri methi | Når konsistensen er tykk tilsett amchur-pulver (valgfritt) og kasuri methi. |
korianderblader hakket | Garner Chana masala med korianderblader. Dryss over litt sitronsaft hvis ønskelig. Server med Basmati-ris |
Dette er middag/lunsj for flere dager. Kan fint fryses i porsjoner.