Dal Makhani

4 porsjoner.

Ingredienser Fremgangsmåte
Til trykkoking: Ha urad dal i en kjele og skyll god. Kok opp vann og legg dem i bløt i 3 til 4 i bløt i 4 timer. Trykkok linser og bønner på høyt trykk i ca. 40 min (til linser er svært myke)
200 g sorte linser (urad dal)
Ca 50 g kidneybønner (valgfritt)
7-8 dl vann
Masala
4 ss ghee Varm opp ghee i stekepanne. Tilsett hele krydder dem og stek i et halvt minutt.

 

Tilsetter så løk og stek til gylden.

 

Rør inn ingefær- og hvitløk, og stek i ett min til rå lukt forsvinner.

Tilsett tomat og koker i noen minutter til blanding tykner.

 

Tilsett salt, chilipulver og garam masala. Stek til blanding lukter godt og blir tykk.

 

Mos urad dalen litt og hell inn i sausen kraften. Hell over 1-2 dl kokende vann og bland. Kok til det tykner (ca 30 min). Blanding skal koke ca 1 time fra du blander linser og saus. Juster med kokende vann v behov.

1 Laurbærblad
4 grønne kardemomme
2 sorte kardemomme
1 løk
1 ss blanding hvitløk og ingefær
210 g tomat på boks
2 ts salt – smak til
1 ss chilipulver – smak til
1 ts garam masala – smak til
Ca 3 dl kokende vann
½ ss kashuri methi Tilsett, rør, og la putre i ca 5 in til kremete blanding. Smak til med salt og ghee.
50 g kokosmelk eller oatly creme fraiche

Serveres med ris til.
God som egen rett, og som tilbehør til flere indiske kyllingretter.

Share This